Meny
Annons
Annons

5 lampor att göra själv

Otroligt snygg lampa gjord av pappersloppor!

Otroligt snygg lampa gjord av pappersloppor!

Ipysseltrendens spår kan man hitta otroligt många härliga gör det själv-tips. Junkgarden tipsar om inte mindre än 5 lampor du kan knåpa ihop på egen hand, och lampan ovan – gjord av pappersloppor – är ju otroligt läcker! De övriga DIY-lamporna är en Random light-version av ståltråd och en annan av garn, en läcker pappersmuggslampa och så Dosfamilys spetsdukslampa. Hur kreativt som helst och finfina resultat! Blir ni pysselsugna?

Lopplampan tänd – urtjusig!

Lopplampan tänd – urtjusig!

Translation: Junkgarden links to 5 amazing DIY lamps, and this one is my favourite. Creative and cool!

13 kommentarer
 • Anna

  Wow, vilka fina lampor! Blir supersugen på att pyssla. Särskilt lampan med pappersloppor och den med pappersmuggar var häftiga. Att vika papper är så roligt okså tycker jag. :)

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Ja, papperslopporna är min favorit också, den ser så vansinnigt avancerad ut fast den inte är det. Däremot tar det nog lite tid att vika alla lopporna …

 • Anna

  Ja det tar tid, men om man är lite manisk som jag kan bli ibland så kan man vika ett gäng en ledig dag. För två år sen vek jag under två veckor ca 400 papperstranor av 4,5×4,5 cm papper att ha som dekoration på borden på min och min mans bröllopsmiddag samt i min brudbukett plus drygt 100 st till i större storlek som placeringskort och dekorationer. Eh, jag kan säga att det inte är något jag kommer göra om… Å andra sidan har jag kvar de flesta så jag kanske ska göra en lampa av dem. Men om du vill se bilder från bröllopsdekorationerna kan jag mejla bilder.

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Åh, jag är grymt imponerad – vilket jobb! Skicka gärna bilder, jag blir riktigt nyfiken! Du hann ju dessutom mer än halvvägs till tusen tranor, inte illa …

 • Kristin Henriksson

  Jag gillade den i ståltråd riktigt riktigt mycket!! Jag ska absolut testa att göra den! Såg ut som att hon i instruktionen till den gjort en ganska grov förenkling, för den var inte alls lika snygg, så det blir till att improvisera fram något eget mönster till den. Tack för inspiration!!

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Åh, kul, lycka till och hör gärna av dig om du blir nöjd med den, det vore kul att se hur den blev!

 • Lou

  Jag gjorde en kopia av en Random Light en gång, med hjälp av vänner. Men det var rätt trixigt att få ihop det med limmet och tråden. Och när jag flyttade ett antal gånger så gick den till slut sönder. Men den här fina lampan skulle jag kunna tänka mig att ge mig på. Frågan är bara vilken sorts skärm som behövs för att fästa alla dessa loppor. Räcker det med en rispapperslampa måntro?

 • Amanda

  Åh, en sådan med loppor bara måste jag göra snart framöver när jag får tid, vilket fint ljus det blev! Det var roligt att se, särskilt inspirerande eftersom jag just nu är inne i ett skolprojekt där jag gör en lampa …så den får väl bli klar först :) Roligt att se exempel på någonting som man faktiskt skulle klara av att tillverka själv utan för stora svårigheter och ändå få ett så fint resultat!

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Ja, det har jag också grunnat på! Jag antar att det antingen är en rispapperslampa eller en glasglob som krävs, och frågan är om rispapperet viker sig av tyngden? Om man gör lopporna av lätt papper kanske?

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Oj, kul skolprojekt! Tur att man aldrig kan få för många lampor (eller koppar eller kuddar eller stolar)!

 • Cecilia

  Gud så jättecoola lampor!!!!!! Nu blev jag mycket pysselsugen!!! För att bidra med ännu en länk… En webbutik fullproppad med gör-din-egen-lampa-material:

  http://www.dinlampa.com

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Tack för tipset!

 • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

  Tack för tipset!


AnnonsAnnons


Annons
Annons
Mobilsajt: / AV