Annons
Annons

Läsarfrågan: 5 steg till en fransk inredningsstil!


 

Det gick väl lite trögt för Rebecca i jakten på en ny byrå, men vi ger inte upp – här kommer en ny läsarfråga! Denna gång från Hanna:

”Jo, jag håller på att inreda mitt nya sovrum nu, och jag har valt vitt på väggar och tak och ekparkettgolv. Vitt för att jag vill ha det ljust, rent och energirikt. Nu till frågan, jag kom på att jag skulle vilja ha det franskinspirerat, har du någon idé om hur jag ska göra då? Jag tänkte att garderoben, sängen och en byrå skulle målas i vitt och slipas, så det ser lite slitet ut, men vad kan jag ha för detaljer som ger fransk känsla? (Du vet, lite fransk fashionable vindsvåning i Paris!?)  Detaljer som gardiner, bäddset, vad för garderob egentligen och, belysning, färger osv. Något förslag?”

Jag är inget proffs alls på den franska, lite shabbychica stilen (men det vet jag ju att massor av er där ute är!) tyvärr. Men skulle jag ge mig på den så skulle jag göra så här:

Annons

1) Möbler: Måla möblerna och ”skav” dem lite, precis som du skriver. Men behåll gärna en eller annan trämöbel omålad för att få en bohemisk mix.

En mysig fåtölj och ett sminkbord är trevligt att få plats med om det går.

En mysig fåtölj och ett sminkbord är trevligt att få plats med om det går.

2) Belysning: Mixa feminint och maskulint för att det inte ska bli för ”gulligt”. En ljuskrona i taket och Jiélde-lampor på sängborden, eller någon annan industriell touch.

Mixa industriella och ganska råa lampor med feminina ljuskällor.

Mixa industriella och ganska råa lampor med feminina ljuskällor.

3) Färger: Jag är inte så rosa av mig, så jag skulle nog dra mer åt det naturvita, grå, kanelbruna och blekblå hållet. Zink, rost, silver och trä.

Lite inspirationsbilder på färgtemat. Mycket granit, rost, kanel, sand, hav.

Lite inspirationsbilder på färgtemat. Mycket granit, rost, kanel, sand, hav.

4) Textilier: Jag skulle satsa på naturfärgat och krispigt snarare än feminint och småblommigt. Sängkläder i vit bäckebölja, kanske ett vitt virkat överkast och kuddar i naturfärgat linne. Eller varför inte sydda av mjölsäckar? Gardinerna skulle jag hålla så transparanta och lätta som möjligt, antingen tunna vita, eller om man vill föra in lite färg kanske ljusblåmönstrade? Om jag skulle ge mig in på mönster skulle det bli smalrandigt, smårutigt och eventuellt mönster likt tapeten till höger.

Kuddarna i mitten är från Par Courrier.

Kuddarna i mitten är från Par Courrier.

5) Pricken över i:t: För att det ska kännas franskt (i alla fall som jag ser fransk stil framför mig), så är det detaljerna som gör det. En liten samling vintage parfymflaskor, en analog väckarklocka, fina böcker, en antik fågelbur, en skräddarbyst.

Fågelburen till vänster är gigantisk, men det är tanken som räknas...

Fågelburen till vänster är gigantisk, men det är tanken som räknas...

Bra webbshoppar:

Franska stilen är ju inte riktigt jag, även om det finns vissa saker jag gärna nappar på (industriella lampor till exempel). Men om jag nu skulle ha ett rum i den här stilen, så skulle jag nog för att få den där mixen jag gillar kasta in moderna tvistar här och där. Istället för en klassisk kandelaber skulle jag kanske satsa på Ghost Candelabra, och istället för en klassisk fåtölj klädd i siden skulle jag välja samma modell men med ett oväntat tyg.

Det blev hemskt långt det här, men nu hoppas jag att ni bidrar med tips också!
Vilket är ert bästa franska tips? Vilka webbshoppar handlar ni från?

Translation: Sorry for the excessive amount of text! Reader Hanna wanted some advice on how to decorate her bedroom in a French style. It’s not my area really, but I gave it a go.

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar