Annons
Annons

Lördagsintervjun: Ylva Hällen


 
Ylva Hällen. Foto: Markus Granseth

Ylva Hällen. Foto: Markus Granseth

Ylva Hällen känner vi bland annat igen från På spåret, men ni har väl inte missat att hon dessutom leder inredningsprogrammet Hjälp vi flyttar ihop också? Där hjälper hon och inredaren Jon Eliasson familjer som just flyttat ihop på olika sätt att synka alla sina behov under samma tak. Jag tog ett snabbt snack med Ylva, som får bli dagens lördagsläsning!

Annons

Hur har det varit att jobba med programmet?
– Det har varit grymt kul! Det roligaste har nog varit att träffa så många olika familjer, att få se hur folk har det. Och så har ju Jon gett mig fantastiska inredningstips som att avloppsrör kan bli en hylla och grisfarmslampor snygga över matbordet.

Vad är absolut viktigast att tänka på när två bohag ska bli ett?
– Att rensa ut ordentligt innan man trycker in allt i det nya hemmet. Att våga säga innan vad man gillar och dissar hos den andre så slipper man ha gnagande irritation som växer sig stor.

Hjälp vi flyttar in! Bild från Svt.se.

Hjälp vi flyttar ihop! Bild från Svt.se.

Handen på hjärtat, hur var det när du själv skulle ”flytta ihop” senast? Smärtfritt eller traumatiskt, ur inredningssynvinkel?
– Främst rörigt. Vi brakade in med allt vi ägde, det vill säga dubbla uppsättningar av allt. Det har tagit åtta år att rensa och vi har fortfarande ett magasin i det så kallade sovrummet.

Vilken av dina tillhörigheter skulle aldrig offras vid en ihopflytt?
– En stor tavla jag har och pappas gamla skrivbordslampa som jag har ärvt.

Och vad skulle aldrig få komma över din tröskel vid en ihopflytt?
– Svarta lakan och spegelvägg.

Ylva och Jon Eliasson. Foto: Peter Pettersson

Ylva och Jon Eliasson. Foto: Peter Pettersson

Hur inredningsintresserad är du, på en skala från 1-10?
– Hmm … 7 kanske. Inte för att jag gör något direkt, mitt eget hem har inte blivit uppdaterat på många år. Men jag gillar vackra saker och smarta lösningar som andra gör och tänker att jag ska apa efter. Men mycket snack, lite verkstad! Särskilt svag är jag för tapeter och mönster. Jag konsumerar varken inrednings-tv eller tidningar, men tapetsajter och butiker kan jag frossa i.

Hur bor du själv?
– I en trea i Stockholm.

I programmet får de medverkande svara på ett lite … oväntat frågeformulär, för att ni ska kunna synka deras smaker. Så nu är det din tur! Om din inredning vore en fågel, en sport och en färg – vilka blir det då?
– Koltrast, simning, röd

Vilken typ av inredningsprogram skulle vara drömmen att få leda, tycker du?
– Haha, det måste bli det jag redan leder! Där vi inte bara inreder enligt någon senaste trend utan går in för att hitta personliga lösningar för varje familj.

Jon Eliasson. Foto: Peter Cederling

Jon Eliasson. Foto: Peter Cederling

Och så din programpartner Jon Eliasson, berätta något roligt om honom?
– Mer passionerad människa än Jon är svår att hitta. Han gråter när han ser en lyckad inredning.

Translation: Ylva Hällen has a new home improvement show on Swedish television. Here’s a short interview with her, about moving in together with someone and why it is important to get rid of stuff BEFORE doing so …

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar